Данъци

Партии, конгрес, президент...шайка измамници..

Данъци

Мнениеот Garabeda на Нед Юли 25, 2010 10:01 am

Отварям аз раздела парламент и що да видя - темата най-отгоре - Ziezius предлага да се вдигне митото на къщите (дата 25 юли). Причина: пазара се свил. ?!? :?
Аз не видях повече от 2 страници с оферти за всякакви къщи от К1 до К5. К4 къщите бяха по-скъпи от държавните К5 къщи. И на това ако му викате свит пазар. Аз по-скоро бих казал недостатъчно развит пазар.
К2 къщи - само БГ фирми на нормални цени
К3 къщи - 5 БГ фирми, нито една чужда, 2 на прилични цени, 2 на двойно завишени и една без коментар - 3 пъти над реалната цена
К4 къщи - 1 БГ и 1 сръбска фирма, която дори с 20% мито успява да даде по-ниска цена от БГ фирмата. И забележете цените на К4 къщите са поне 50% над реалните
К5 къщи - 1 работеща държавна фирма която продава на реални цени и две неработещи фирми (едната чужда), които продават на двойни и тройни цени.

Определено в бизнеса с къщи има възможност за развитие особено на К4 и К5 къщи, където няма голяма конкуренция.
Но за вдигане на 30%-то мито и дума не може да става.
Аватар
Garabeda
Депутат

Име в eRepublik: Garabeda

Re: Данъци

Мнениеот Anushchek Pishchek на Нед Юли 25, 2010 2:11 pm

Споко ... някои колеги не си пият редовно хапчетата :BigGrin(LBG):
Anushchek Pishchek
Редник
Редник

Име в eRepublik: Anushchek Pishchek

Мнениеот Ziezius на Нед Юли 25, 2010 4:26 pm

свит пазар означава не само липса на потребление, но и липса на предлагане от страна на български фирми поради липсата им

гаро, офертите са "не повече от две страници" защото 90% от българските строители фалираха

при това положение да ми се разхождат чужденци из българския пазар, е меко казано нелогично
Последна промяна sKru4a на Нед Юли 25, 2010 6:21 pm, променена общо 1 път
Причина: Ей, по-полека ;]
Аватар
Ziezius
Депутат

Име в eRepublik: Ziezius

Мнениеот Garabeda на Нед Юли 25, 2010 9:06 pm

Ами аз честно казано не виждам и чужди фирми на нашия пазар. А 30% не е никак малко мито.
Нашите строители ако можеха да правят бизнес досега щяха да са се преродили.
Аватар
Garabeda
Депутат

Име в eRepublik: Garabeda

Мнениеот Ziezius на Нед Юли 25, 2010 10:17 pm

Garabeda написа:Ами аз честно казано не виждам и чужди фирми на нашия пазар. А 30% не е никак малко мито.
Нашите строители ако можеха да правят бизнес досега щяха да са се преродили.

абе ти ги разстрелвай, пък чакай да се преродят

голям си тактик

не виждаш ли, че останахме една шепа българи в тая игра, кой ще ти купува къщи ? и на всичкото отгоре аржентинец ще продава 8 къщи у нас - щом ги продава тук, значи митото е ниско,трябва да го натирим с 99% мито, да си ходи в занзибария - ти адвокат ли си му та го защитаваш ?!
Аватар
Ziezius
Депутат

Име в eRepublik: Ziezius

Назад към Обща политика